Experts zeggen dat AI de sleutel is tot het beschermen van vitale netwerken

AI kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het beschermen van vitale netwerken, zo stellen experts op het gebied van kunstmatige intelligentie. Onderzoekers van Flinders University en Brazilië hebben gewerkt aan een nieuw model dat vroegtijdige identificatie van software, virusaanvallen, hackeractiviteiten en systeemstoringen in vitale netwerken mogelijk maakt. Dit is van groot belang, aangezien miljoenen mensen dagelijks afhankelijk zijn van deze netwerken.

Nieuw Algoritme

Het team heeft een nieuw algoritme ontwikkeld dat in staat is om storingen in datanetwerken te detecteren, zelfs in het geval van inconsistenties in de sensorgegevens. Dit algoritme kan grote verstoringen in een vroeg stadium signaleren, wat potentieel verstrekkende gevolgen kan voorkomen.

Het kan dienen als een effectieve beveiligingsmaatregel voor datanetwerken in elektrische systemen en kan traditionele diagnosemethoden vervangen in zowel elektriciteitscentrales als andere kritieke infrastructuren.

Stuxnet-wormaanval

Een voorbeeld van een inbreuk op kritieke systemen was de Stuxnet-wormaanval in 2010, die specifiek gericht was op industriële controlesystemen, waaronder die in het nucleaire programma van Iran.

Het gebruik van AI kan helpen bij het verbeteren van softwaretoepassingen en andere foutdiagnosesystemen om fouten te voorkomen in complexe technische systemen en kritieke infrastructuur.

Cubic Paraconsistent

Het nieuwe analysemodel, genaamd “Cubic Paraconsistent Analyser with Evidence Filter and Temporal Analysis” (CPAet), kan verder ontwikkeld worden om geavanceerdere technologische storingen aan te pakken in kritieke systemen die grote industrieën en stedelijke netwerken ondersteunen.

Met behulp van data-analyse, machinaal leren en regelgebaseerd leren kan AI een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van vitale netwerken.

Satellietcommunicatie

Het gebruik van AI in netwerken heeft ook voordelen op andere gebieden, zoals satellietcommunicatie, waar het kan helpen bij het ontwikkelen van netwerken van de volgende generatie.

Het potentieel van AI in het beschermen van vitale netwerken is enorm en kan bijdragen aan een veiligere en betrouwbaardere samenleving.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *