10 belangrijkste AI-certificaten in 2023

Artificial intelligence (AI) is one of the most rapidly growing fields in the world, and the demand for AI-skilled workers is high. If you’re interested in a career in AI, one of the best things you can do is get certified.

Er zijn veel verschillende AI-certificaten, maar hier zijn 10 van de belangrijkste in 2023:

  1. Google AI-certificaat
  2. IBM Data Science Professional Certificaat
  3. Microsoft Gecertificeerd: Azure AI Fundamentals
  4. AWS Certified Machine Learning Specialty
  5. Gecertificeerd kunstmatige intelligentie ingenieur (CAIE)
  6. Gecertificeerd kunstmatige intelligentie specialist (CAIS)
  7. Kunstmatige intelligentie voor bedrijven
  8. AI voor iedereen
  9. Computerwetenschappen voor kunstmatige intelligentie
  10. Grondbeginselen van Google AI voor webgebaseerd machinaal leren

Elk van deze certificeringen heeft zijn eigen unieke focus, dus het is belangrijk om de certificering te kiezen die bij je past. Als AI nieuw voor je is, raad ik je aan te beginnen met een algemene AI-certificering, zoals het Google AI-certificaat of het AI for Everyone-certificaat. Als je eenmaal een goed begrip hebt van de fundamenten van AI, kun je je specialiseren in een bepaald gebied, zoals machine learning, computer vision of natuurlijke taalverwerking.

Hier volgt een kort overzicht van elke certificering

Google AI-certificaat: Dit certificaat behandelt de basisprincipes van machinaal leren, waaronder leren onder toezicht, leren zonder toezicht en diep leren. Het omvat ook praktische ervaring met TensorFlow, Google’s open-source machine learning library.

IBM Data Science Professional Certificaat: Dit certificaat behandelt de fundamenten van data science, waaronder machine learning, statistiek en datavisualisatie. Het omvat ook praktische ervaring met Python en IBM’s Watson Studio cloud platform.

Microsoft Gecertificeerd: Azure AI Fundamentals: Dit certificaat behandelt de fundamenten van Azure AI, waaronder machine learning, computer vision en natuurlijke taalverwerking. Het omvat ook praktische ervaring met het Azure AI-platform.

AWS Certified Machine Learning Specialty: Dit certificaat behandelt de grondbeginselen van machine learning op AWS, inclusief machine learning services, data science tools en best practices. Het omvat ook praktische ervaring met het AWS AI-platform.

Certified Artificial Intelligence Engineer (CAIE): Dit certificaat behandelt de grondbeginselen van kunstmatige intelligentie, waaronder machine learning, computer vision en natuurlijke taalverwerking. Het omvat ook praktische ervaring met Python en populaire AI frameworks.

Gecertificeerd kunstmatige intelligentie specialist (CAIS): Dit certificaat behandelt de fundamenten van kunstmatige intelligentie, waaronder machine learning, computer vision en natuurlijke taalverwerking. Het omvat ook praktische ervaring met populaire AI frameworks.

AI voor iedereen: Dit certificaat is ontworpen voor een niet-technisch publiek en behandelt de grondbeginselen van kunstmatige intelligentie, waaronder machinaal leren, computervisie en natuurlijke taalverwerking.

Computerwetenschappen voor kunstmatige intelligentie: Dit certificaat behandelt de fundamenten van computerwetenschap die essentieel zijn voor kunstmatige intelligentie, waaronder datastructuren, algoritmen en programmeren.

Fundamentals of Google AI for Web-Based Machine Learning: Dit certificaat is bedoeld voor ontwikkelaars die machine learning modellen willen bouwen en inzetten op het web. Het behandelt de grondbeginselen van webgebaseerd machinaal leren, waaronder TensorFlow.js en TensorFlow Serving.

Als je geïnteresseerd bent in het behalen van een AI-certificaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Kies de juiste certificering voor jou. Er zijn veel verschillende AI-certificeringen, dus het is belangrijk om de certificering te kiezen die past bij jouw behoeften en doelen. Houd bij het maken van je keuze rekening met je ervaringsniveau, je interesses en je carrièredoelen.

Bereid je voor op het examen. Voor de meeste AI-certificeringen moet je een examen afleggen. Geef jezelf voldoende tijd om je voor te bereiden op het examen en bestudeer de stof grondig. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je voor te bereiden, zoals online cursussen, boeken en oefenexamens.

Laat je certificeren. Als je er klaar voor bent, doe dan examen en laat je certificeren! Als je eenmaal gecertificeerd bent, kun je je AI-vaardigheden laten zien aan potentiële werkgevers en klanten.

Het behalen van een AI-certificaat is een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren, je carrière een boost te geven en een hoger salaris te verdienen. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in AI, moedig ik je aan om te overwegen je te laten certificeren.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *